cover_book   

‘Blonde Haren Onder 
een Cowboyhoed’

Het leven van een Nederlands gezin in Texas in dagelijkse verhalen

embleem nsgk Bestellen? Klik hier  
€1 gaat naar NSGK.

Ook te bestellen bij

Fragmenten

IMG 4716Als ik Simeon kom halen, staat juf Machelle me op te wachten met een lijst en een pen. ‘Wat wil je meebrengen volgende week, pakjes drinken of bordjes?’
‘Volgende week?’ Vragend kijk ik haar aan.
‘Valentijnsdag’, verklaart ze. ‘We hebben een feestje in de klas.'                 
Hoe kon ik het vergeten?...(Valentijnsdag, blz 47)


Dinsdagochtend, ik ben nog steeds in Washington D.C. De stad is half afgezet vanwege de Nucleaire Top. Ik begrijp dat Balkenende er ook is en met zijn gevolg op het dakterras van het trendy restaurant heeft gegeten, waar ik gisteravond met een vriendin niet meer terecht kon. Gelukkig is mijn conferentie aan de andere kant van de stad. Samen met vijfhonderd andere mensen uit vele verschillende staten zit ik in een grote zaal...(Leercurve, blz 74)
 

portet daniel_zomer_2010...In de drukte van alledag sta ik er zelf niet meer bij stil dat Daniël anders is. Natuurlijk heeft hij andere en meer aandacht nodig dan zijn leeftijdsgenoten, maar we zijn er zo aan gewend dat ik me nauwelijks nog realiseer dat hij zo weinig praat, dat hij niet altijd snapt wat de bedoeling is, gesprekken niet volgt, niet altijd antwoord kan geven. We zijn erop ingesteld, het hoort erbij. 
Maar gisteravond op de boot, toen ik tegenover de vrouw van James de schijn ophield... (Handicap, blz 23)


‘Ik wil naar dit adres’, zeg ik tegen de dame in uniform die de wacht houdt voor de gated community en ik overhandig haar een geeltje.
‘Wat is daar?’ vraagt ze nieuwsgierig.‘Ik heb vanmorgen al meer dames aan het hek gehad die naar dit adres wilden.’
Ik vertel dat er een Nederlandse koffieochtend is en met een ‘have fun sweetie’ doet ze de slagboom omhoog en mag ik de wijk in rijden....(Koffieochtend, blz 134)