cover_book   

‘Blonde Haren Onder 
een Cowboyhoed’

Het leven van een Nederlands gezin in Texas in dagelijkse verhalen

embleem nsgk Bestellen? Klik hier  
€1 gaat naar NSGK.

Ook te bestellen bij

Biografie

DSCN0990Silvie Warmerdam (46) woont met haar man en drie zonen sinds 2012 weer in Nederland. daarvoor woonde ze zes jaar in de Verenigde Staten. Drie jaar in een buitenwijk van Washington DC, net in Virginia, twee jaar in Houston, Texas en daarna nog een jaar weer in dezelfde buitenwijk van DC. Nadat ze jarenlang voor de rijksoverheid in Nederland heeft gewerkt, neemt ze in 2006 zonder spijt ontslag om met haar man mee te gaan, die door zijn bedrijf wordt uitgezonden naar Amerika. 

Aangemoedigd door vrienden en familie, ontdekt Silvie haar schrijftalent en begint in 2008 haar eigen tekstbureau ‘Warmerschrijven’. Ze schrijft voor Down&Up, het kwartaalblad van de Stichting Downsyndroom en blogt dagelijks voor Lotje&co en wekelijks voor Gezinspiratie

Ze schreef artikelen over de gezondheidszorg en het onderwijs in de VS en publiceerde in Markant en Didactiek. Ze twittert veevlvuldig over de integratie van kinderen met een beperking waarin ze veelal uit Engelstalige bronnen put. Weer in Nederland is ze actief in de discussie over Passend Onderwijs.

Op 17 september 2011 publiceert Silvie haar debuut: ‘Blonde haren onder een Cowboyhoed’. In luchtige verhalen vertelt ze hoe haar Nederlands gezin met een zorginstensief kind, een plek vindt tussen de Texanen. Vanaf september 2014 zal ze haar eerste roman publiceren; uitgebracht als een feuilleton in wekelijkse afleveringen op de site van Gezinspiratie.